Mindy - Mielenhuolto kuuluu kaikille

Matalan kynnyksen mielenhuoltoa, jossa huolletaan paitsi yksilöitä, myös organisaatioita

Kestävä paremminvointi ei synny vain yksilöitä auttamalla.
Mindy auttaa ymmärtämään, mitä työnantaja voi tehdä mielen hyvinvoinnin tukemiseksi.

 

Haluatko kuulla lisää?

Mielenhuolto työsuhde-etuna

Mielenhuoltoon pitää päästä helposti ja luottamuksellisesti

Mielenterveydelliset syyt ovat paitsi Suomen yleisin syy sairauspoissaoloihin, myös yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeeseen. Nämä haasteet koskevat monia meistä, vähintään välillisesti työkavereidemme ja -yhteisöjemme kautta. Silti mielen haasteet ovat meillä Suomessa yhä tabu. Mindy tekee mielenhuollosta työsuhde-edun siinä missä lounas- ja kulttuurisetelit aiemmin. Sen tarkoitus on pitää huolta työntekijöiden tärkeimmästä työkalusta – niin elämää kuin työelämää varten.

Ajatustyöläiselle

Mindy tarjoaa lyhytterapeuttiseen työotteeseen perustuvaa matalan kynnyksen keskusteluapua eri elämäntilanteissa. Viiden räätälöidyn tapaamiskerran aikana pureudutaan mielen haasteisiin ja haetaan konkreettisia ratkaisuja yhdessä kokeneen ammattilaisen kanssa. Käynneistä ei tehdä Kanta-merkintöjä.

Työnantajalle

Mindyyn sisältyy organisaatiosparraus HR:lle ja/tai muille avainhenkilöille kolmen kuukauden välein. Sparrauksessa kokeneet organisaatiopsykologian asiantuntijamme auttavat hahmottamaan Mindy-käyntien datan perusteella työhyvinvointia heikentäviä tekijöitä ja organisaation kehittämisen kokonaiskuvaa. Mindy sisältää aloituswebinaarin ja viestintäpaketin henkilöstölle. Ei aloitusmaksua!

Tutustu Mindy valmennuspaketteihimme

Mielihuolto-paketti osaksi jokaisen arkea

Mielihuolto

Milloin viimeksi olet pysähtynyt huoltamaan mieltäsi ja varmistanut, että se voi hyvin?
Sinulla on sama pää töissä ja kotona – siksi on fiksua pitää säännöllisesti huolta elämäsi tärkeimmästä työkalusta, mielestäsi. Mielihuolto on jokaiselle suositeltava valmennuspaketti.

Teemapaketit työssä jaksamisen tueksi

Riittävän hyvää
työtä

Vetoapua
arkeen

Parempaa
mieltä

Huolettomampi
huominen

Kauniita
unia

Teemapaketit johtajuuden tueksi

Parempaa
joukkuepeliä

Tulevaisuuden-
kestävä Sinä

Onnistu
muutoksessa

Rohkeutta
solmukohtiin

Työkykyisempi
tiimi

Työelämä on osa hyvää elämää

Työn ja vapaa-ajan raja on hämärtynyt

Työpaikan arvojen toteutuminen punnitaan netin anonyymeilla alustoilla. Työhyvinvointi ei ole puhetta vaan tekoja, jotka kantavat hedelmää mm. työpaikan veto- ja pitovoimana. Fiksu työntekijä ymmärtää huoltaa mieltänsä ennakoivasti, ennen kuin mikään on rikki. Modernit työntekijät odottavat samanlaista käyttäytymistä myös työnantajaltaan. 

Tarttumalla hiljaisiin signaaleihin luodaan edellytykset kestävälle hyvinvoinnille – huomio siirtyy oireista juurisyihin ja organisaatio oppii toimimaan yhä ennakoivammin. Mindy auttaa työnantajaa tässä työssä tarjoamalla konseptoidun, laadukkaan Mindy mielenhuoltamon, joka auttaa ymmärtämään ovatko työn voimavarat ja kuormitustekijät mielen hyvinvoinnin näkökulmasta tasapainossa.

extraimage
extraimage

Hyvinvoiva mieli lisää tuottavuutta

Organisaatiosparrauksessa tulkitaan valmennuksista syntyvää dataa

  • Kokevatko ihmiset, että heidän tekemällään työllä on merkitystä?
  • Ovatko työntekijöiden roolit selkeät ja oikeudenmukaiset?
  • Ovatko työyhteisön toimintatavat järkeviä ja tehokkaita?
  • Syntyykö työssä iloa ja innostusta?

Mindy auttaa organisaatiota uudistamaan arkikäytäntöjään ja johtamaan organisaation kehittämistä tiedolla. Parempi työntekijäymmärrys auttaa hallitsemaan pitkiin sairauspoissaoloihin ja tuottavuuslaskuun liittyviä riskejä.


Ota yhteyttä!

Haluatko kuulla lisää Mindystä?

Lähetä tarjouspyyntö lomakkeella tai ole suoraan yhteydessä Kaisaan

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.