Työkyvyn johtaminen ja sen kehittäminen

Miten työhyvinvointia johdetaan työpaikalla ennaltaehkäisevällä otteella?
Mistä tekijöistä vaikuttava työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtaminen koostuu? Miten niitä johdetaan meidän työpaikalla? Ketkä työkyvyn ja johtamiseen osallistuvat – mikä on kenenkin rooli? Miten dataa ja analytiikkaa hyödynnetään proaktiivisessa työkyvyn johtamisessa?

Heltti ja Heltin asiantuntijat ovat tunnetusti strategisen työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtamisen edelläkävijöitä. Olemme erikoistuneet erityisesti ajatustyöläisten ja ajatustyöorganisaatioiden työkyvyn sekä työhyvinvoinnin mallien kehittämiseen ja johtamiseen.

 

Ota yhteyttä

 

extraimage

Työkyvyn johtaminen on kaikkien työ

Vaikuttava työkyvyn johtaminen edellyttää selkeitä malleja, tavoitteellista tekemistä, muutosjohtamista ja kykyä mitata vaikuttavuutta. Moderni työkykyjohtaminen on proaktiivista, joka asettaa edellytyksiä myös työkyvystä ja työhyvinvoinnista kertovalle analytiikalle ja erilaisten datapisteiden hyödyntämiselle.

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtamisen tärkeimmät elementit:

 • Tavoite: Onko organisaatiossasi asetettu selkeä tavoite työkyvylle ja työhyvinvoinnille ja niiden johtamiselle
 • Nykytilan tunnistaminen: Tiedämmekö miten organisaatiossa voidaan juuri nyt? Pystymmekö seuraamaan työkykyä ja työhyvinvointia jatkuvasti?
 • Toimenpiteet: Teemmekö oikeanlaisia toimenpiteitä työkyvyn ja työhyvinvoinnin eteen? Miten mittaamme toimenpiteiden vaikuttavuutta?
 • Johtaminen: Johdammeko työkykyä ja työhyvinvointia aktiivisesti ja tavoitteellisesti? Onko meillä selvää mikä on kenenkin rooli johtamisessa?

Vaikuttavaa työkyvyn johtamisen kehittämistä

Työkyvyn ja työhyvinvoinnin mallit ja toimenpiteet, johtamisen käytännöt, mittarit ja analytiikka sekä seuranta ovat organisaatiokohtaisia. On kuitenkin olemassa parhaita ja vaikuttavia käytäntöjä, jotka on tärkeä ymmärtää oman organisaation työkyvyn ja työhyvinvoinnin malleja suunniteltaessa. Me autamme löytämään organisaatiollesi vaikuttavimman tavan johtaa työkykyä.

 • Johtoryhmät ja liiketoiminnan johto: Työkyvyn johtaminen on oltava osa strategiaa. Me työskentelemme organisaation johdon kanssa strategian, tavoitteen asetannan ja erilaisten mittareiden määritykseen sekä jatkuvaan seurantaan liittyen. Kokemukselle kautta tuomme esiin benchmark-dataa sekä esimerkkejä parhaista käytännöistä. Sparraamme millaista viestintää ja johtajuutta vaikuttava työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtaminen edellyttää.
 • HR tiimi: Olemme jo kymmenien HR-johtajien ja HR-tiimien strateginen, arjessa mukana oleva kumppani. Sparraamme, teemme analyyseja ja autamme kehittämään työkyvyn, työhyvinvoinnin ja varhaisen tuen (VARTU) malleja, analytiikkaa, toimenpiteitä ja vuosikelloa.
 • Esihenkilöt: Lisäämme esihenkilöiden strategisen työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtamisen valmiuksia sekä analytiikan ja datan tulkitsemisen kyvykkyyttä. Sparraamme parhaista muutosjohtamisen ja viestinnän käytännöistä.
 • Henkilöstö: Jokaisen työyhteisön jäsenen rooli, vastuut ja velvollisuudet ovat kuitenkin vaikuttavan työkyvyn johtamisen ytimessä. Me autamme varmistamaan, että työkyvyn johtaminen on osa jokaisen arkea.
extraimage

Heltti kumppanina

Vaikuttavaa strategisen työkyvyn ja työhyvinvoinnin kehittämistä

Me työskentelemme jatkuvasti yli 700 yrityksen työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtamisen parissa. Lisäksi erityisesti ajatustyön työkykyjohtamiseen perehtyneet asiantuntijamme ovat suunnannäyttäjiä ja edelläkävijöitä valtakunnallisessa työkyvyn johtamisen ja työhyvinvoinnin tutkimuksessa, keskustelussa ja kehityshankkeissa.

 • Olemme ainoa erityisesti ajatustyöhön ja ajatustyöläisten työkykyyn ja työhyvinvointiin erikoistunut toimija.
 • Olemme edelläkävijä ennaltaehkäisevien ja analytiikkaan perustuvien työkyvyn ja työhyvinvoinnin malleissa ja toimenpiteissä.
 • Teemme niin projektiluontoista kuin jatkuvaakin strategisen työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtamisen kehitystä ja uudistamista erilaisten organisaatioiden kanssa.

Asiakkaitamme

Heltti palvelee jo yli 700 yritystä valtakunnallisesti

”Tämä on avoimuuteen ja kumppanuuteen perustuva asiakassuhde.
Meistä on tukea toisillemme. ”

– Terhi Minkkinen, Solita

     
    
         


Ota yhteyttä

Laita viestiä lomakkeella tai ota yhteyttä suoraan Siniin.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Lähettäessäsi lomakkeen, antamasi tiedot tallennetaan Heltin markkinointirekisteriin. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme täältä.